RTU Doktorantūras skola uzsākusi aktīvu darbu pie konkursa «ResearchSlam 2018»

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Doktorantūras skola ir uzsākusi aktīvus organizatoriskos darbus pie jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2018», kas sāksies jau šī gada septembrī un ilgs līdz nākamā gada martam, kad norisināsies tā fināls.

Konkurss «ResearchSlam» tiek rīkots jau kopš 2012. gada. Laika gaitā konkurss ir mainījis savu formu, attīstījies un pilnveidojies, tomēr tā galvenā ideja ir palikusi nemainīga – pierādīt, ka viss sarežģītais ir vienkāršs, sniedzot iespēju Latvijas maģistrantūras un doktorantūras studentiem pastāstīt plašākai sabiedrībai par saviem pētījumiem vienkāršā, saprotamā un interesantā veidā!

Konkurss tiks atklāts un pieteikšanās sāksies Zinātnieku naktī, kas šogad norisināsies 29.septembrī. Šajā pasākumā Doktorantūras skola, sadarbojoties ar citām RTU struktūrām, būs parūpējusies par aktivitātēm gan lieliem, gan maziem interesentiem un sniegs skatītājiem ieskatu gan par ResearchSlam, gan zinātni kopumā.

Konkurss «ResearchSlam» notiek vairākās kārtās. Konkursam pieteikties var jebkuras Latvijas augstskolas un jebkuras nozares maģistrantūras un doktorantūras studenti. No visiem iesniegtajiem pieteikumiem tiek izvēlēti 24 labākie, kuriem būs iesēja piedalīties atlases kārtās. Lai varētu labāk sagatavoties atlases kārtām, dalībniekiem tiks nodrošināta iespēja uzlabot savas uzstāšanās prasmes viena semināra ietvaros. No katras atlases kārtas tiks izvirzīti divi labākie konkursanti, kas turpinās cīņu finālā. Pārējiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties interneta balsojumā, kurā izlems favorītu, kurš pievienosies pārējiem finālistiem. Fināla kārtā dalībnieki sacentīsies par dažādām nominācijām un galveno balvu – stipendijām.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt