«ResearchSlam 2016» finālisti uzstāsies sarunu festivālā LAMPA

Piektdien, 1. jūlijā, jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» finālisti uzstāsies sarunu festivālā «LAMPA» nakts sarunās (plkst. 20:00) uz Swedbank izglītības skatuves Cēsu pils parkā.

Pieci «ResearchSlam 2016» finālisti – RTU doktorants Kārlis Kalniņš, RTU doktorante Līga Grase, Latvijas Universitātes maģistrants Jānis Dzirkalis, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante Luīze Bidiņa un Latvijas Lauksaimniecības universitātes doktorants Nikolajs Oborins – vēlreiz stāstīs par saviem pētījumiem plašākai sabiedrībai sarunu festivāla «LAMPA» nakts sarunās. Šoreiz iztiksim bez žūrijas un dalībnieku vērtēšanas. Izbaudīsim interesantus stāstus par jaunāko Latvijas zinātnē un veidosim interesantu sarunu ar visiem klātesošajiem. Aktīvākie sarunas dalībnieki varēs saņemt arī unikālu dāvaniņu no «ResearchSlam» organizatoriem.

Līdzīgi kā šī gada konkursa atlases kārtās un finālā, arī festivālā dalībniekiem būs jāstāsta par saviem pētījumiem interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha™ (20 slaidi x 20 sekundes) prezentāciju formātu. Tas ir īpaši veidots, lai liktu runātājiem koncentrēties tikai uz pašu galveno un negarlaikotu savu auditoriju.

Sarunu festivāls «LAMPA» notiks jau otro gadu pēc kārtas un piedāvās saviem apmeklētājiem virkni aizraujošu sarunu par sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem divu dienu garumā (1. – 2. jūlijā, Cēsīs). Festivāla ideju izveidoja un attīstīja Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank un ilgtspējīgu pārmaiņu aģentūra SPARK no Dānijas, iedvesmojoties no līdzīgiem demokrātijas festivāliem Eiropā. Un kā jau ļoti demokrātiskā pasākumā ir pieņemts, tad ieeja festivālā ir brīva (šogad tiek nodrošināta arī bezmaksas telšu pilsētiņa). Vairāk informācijas par festivālu un tā programmu: festivalslampa.lv

Aktualitātēm par «ResearchSlam 2016» finālistu dalību festivālā var sekot arī mūsu Facebook pasākumā: facebook.com/events/1736978593186370/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt