Aicinām uz «ResearchSlam» pasākumu IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresā

Otrdien, 19. jūnijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē plkst. 19.30 notiks IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresa paralēlais pasākums «ResearchSlam – Vienkārši par sarežģīto!», kurā uzstāsies septiņi pēcdoktoranti no četrām Latvijas augstskolām. Aicinām visus interesentus apmeklēt pasākumu un uzzināt par aktualitātēm Latvijas zinātnē.

Īpašā «ResearchSlam» pasākumā uz skatuves kāps pētnieki un vadošie pētnieki no Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes.  Pasākuma apmeklētāji varēs uzzināt gan par aktualitātēm materiālzinātnē un medicīnā, gan arī par pētījumiem valodniecībā un lauksaimniecībā. Pasākumā uzstāsies:

  • Inese Mieriņa (RTU Organiskās ķīmijas tehnoloģijas institūts) «Meldrumiņa armija jeb arilmetilmeldrumskābes pret brīvajiem radikāļiem»
  • Ireta Čekse (LU Izglītības pētniecības institūts) – «Cik pilsoniski kompetenti mēs, tik stipra valsts»
  • Anda Slaidiņa (RSU Stomatoloģijas institūts) – «Osteoporoze žokļu kaulos»
  • Pēteris Eizentāls (RTU Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūts) – «Gudrā tekstila sistēmas medicīnai un sportam»
  • Līga Proškina (LLU Ekonomikas un reģionālās attīstības institūts) – «Pākšaugi mājlopu ēdienkartē – vai tas ir izdevīgi?»
  • Kristīne Šalma-Ancāne (RTU Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūts) – «Implantmateriāli slimu kaulu ārstēšanai»
  • Solvita Pošeiko (LU Latviešu valodas institūts) – «Valodas izvēle pilsētu publiskajos tekstos – mazs solis sociālo procesu maratonā»

Visiem dalībniekiem, uzstājoties Latvijas Nacionālajā bibliotēka, būs jāstāsta par saviem pētījumiem interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha™ (20 slaidi x 20 sekundes) prezentāciju formātu. Lai labāk sagatavotos šim izaicinājumam, visiem jaunajiem zinātniekiem tika nodrošināta iespēja spodrināt savas uzstāšanās prasmes individuālos treniņos.

Lai pasākumu padarītu vēl aizraujošāku, dalībniekiem tiks piešķirtas īpašās kongresa balvas vairākās nominācijās. Tiks noskaidrots, kurš spēj par savu pētījumu izstāstīt visradošāk un atraktīvāk, kuram piemīt labākās uzstāšanās prasmes un kurš ir ieguvis vislielākās skatītāju simpātijas. Kopā tiks piešķirtas 5 dažādas nominācijas.

Pasākumu organizē RTU Doktorantūras skola sadarbībā ar LR Izglītības un zinātnes ministriju. Vairāk informācijas par IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresu un tā paralēlajiem pasākumiem var atrast kongresa mājas lapā.