Konkursa jaunās sezonas atklāšanas pasākums Zinātnieku naktī

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Doktorantūras skola aicina visus interesentus uz konkursa «ResearchSlam» jaunās sezonas atklāšanas pasākumu, kas notiks Zinātnieku naktī, 2017. gada 29. septembrī, RTU Arhitektūras fakultātē, Ķīpsalas ielā 6.

Šogad pirmo reizi konkursa «ResearchSlam» jaunā sezona tiks atklāta ar īpašu pasākumu Zinātnieku nakts ietvaros. 29. septembra vakarā no plkst. 17:00 līdz 22:00 gan lieli, gan mazi zinātnes mīļi vai vienkārši ziņkārīgi cilvēki tiek aicināti uz RTU Arhitektūras fakultāti, kur varēs noklausīties īstu zinātnieku stāstus par aktuāliem pētījumiem, piedalīties radošajās darbnīcās, izmēģināt dažādus eksperimentus ar gaismu, kā arī doties visas Ķīpsalas studentu pilsētiņas izpētē pa Einšteina taku.

Tā kā konkursa «ResearchSlam» sezonas atklāšanas nav iedomājama bez zinātnieku stāstiem, tad, sākot no plkst. 18:00, aicinām visus interesentus noklausīties RTU zinātnieku prezentācijas par aktuāliem tematiem:

18:00 Karīna Bāliņa – «Aļģes. Atkritumi vai vērtīgs resurss?»

18:45 Kristīne Šalma-Ancāne – «Implantmateriāli slimu kaulu ārstēšanai»

19:30 Kaspars Kalniņš – «Kā uzbūvēt kosmosa satelītu?»

20:15 Prof. Tālis Juhna – «Alternatīva ūdens hlorēšanai»

21:00 Prof. Jurģis Poriņš – «Šķiedru optikas sistēmas gudrajās pilsētās»

Savukārt tie, kas gribēs darboties paši, varēs piedalīties radošajās darbnīcās. No plkst. 17:00 līdz 19:00 mazākie pasākuma apmeklētāji varēs izgatavot katrs savu Einšteina figūriņu, ko ņemt līdzi uz mājām, bet no plkst. 18:00 līdz 21:00 nedaudz lielākajiem būs iespēja apmeklēt RTU Robotikas kluba rīkotu darbnīcu. Tajā jau tiks gatavots kaut kas sarežģītāks, līdz ar to vietu skaits būs ierobežots.

Visbeidzot, visus apmeklētājus aicināsim apskatīt un izmēģināt eksperimentus ar gaismas elementiem, kā arī doties citu pasākumu izpētē Ķīpsalas studentu pilsētiņā. Ierodoties atklāšanas pasākumā, pirmie 1000 apmeklētāji varēs saņemt katrs savu Einšteina takas karti, kas vedīs uz galvenajiem aktivitāšu centriem jeb mājām Ķīpsalā. Pirmie 300 apmeklētāji, kas izstaigās visas mājas, varēs savu karti apmainīt pret mazu dāvaniņu no konkursa «ResearchSlam» organizatoriem un RTU.

Pilna RTU Zinātnieku nakts programma ir apskatāma šeit!