Konkursa ResearchSlam 2016 fināls jau šonedēļ!

Ceturtdien, 19. maijā, Spīķeru koncertzālē, Maskavas ielā 4/1 plkst. 19.30 notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» fināls, kurā par uzvaru un galvenajām balvām cīnīsies septiņi konkursa finālisti.

Seši «ResearchSlam 2016» finālisti – RTU doktorants Kārlis Kalniņš, RTU maģistrants Rihards Rušenieks, Latvijas Universitātes (LU) doktorants Krišjānis Nesenbergs, LU maģistrants Jānis Dzirkalis, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante Luīze Bidiņa un Latvijas Lauksaimniecības universitātes doktorants Nikolajs Oborins – tika noskaidroti spraigās atlases kārtās, kurās viņi stāstīja par saviem pētījumiem un centās iekarot žūrijas un skatītāju simpātijas. Bet par septīto konkursa finālisti – interneta favorīti – kļuva RTU doktorante Līga Grase, kura finālā iekļuva ar skatītāju atbalstu – par viņas sniegumu kanālā YouTube nobalsoja 167 atbalstītāji.

Konkursa izšķirošajā cīņā fināla dalībniekiem, uzstājoties uz Spīķeru koncertzāles lielās skatuves, būs jāstāsta par saviem pētījumiem interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha™ (20 slaidi 20 sekundēs) prezentāciju formātu. Lai labāk sagatavotos šim izaicinājumam, visiem finālistiem tika nodrošināta iespēja spodrināt savas uzstāšanās prasmes individuālos treniņos kopā ar «RunasKursi.lv».

Dalībnieki finālā sacentīsies par galvenajām balvām – vienreizējām stipendijām. Lai pasākumu padarītu vēl aizraujošāku, finālistiem tiks piešķirtas arī nominācijas. Tiks noskaidrots, kurš spēj par savu pētījumu izstāstīt visradošāk un atraktīvāk, kuram piemīt labākās uzstāšanās prasmes un kurš spēj sagādāt vislielāko pārsteigumu. Kopā tiks piešķirtas septiņas dažādas nominācijas, ieskaitot skatītāju simpātiju, par kuru varēs balsot klātesošie viesi.

Papildu galvenajām balvām finālistiem tiks piešķirtas arī atbalstītāju īpašās balvas. IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia» izvēlēsies savu simpātiju, bet «Swedbank» AS konkursa finālistiem nodrošinās iespēju uzstāties sarunu festivālā «Lampa». Tā jaunajiem zinātniekiem būs unikāla iespēja ne tikai prezentēt savu pētījumu plašākai auditorijai, bet arī veidot diskusiju ar sabiedrību par zinātniskajiem atklājumiem Latvijā.

Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: «Swedbank» AS, AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», sporta klubu tīkls «MyFitness» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «RunasKursi.lv».

Informācija par pasākumu ir pieejama arī ResearchSlam Facebook lapā: https://www.facebook.com/events/272849519719631/ 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt