Zināmi visi konkursa ResearchSlam 2016 finālisti!

Vakar (1. maijā) noslēdzās jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» interneta balsošana un tajā uzvarēja Rīgas Tehniskās universitātes doktorante Līga Grase.

Saskaņā ar konkursa nolikumu interneta vides atlases kārtā skatītājiem 10 dienas – no 21. aprīļa līdz 1. maijam – bija iespēja balsot par savu favorītu, spiežot like konkursa YouTube kanālā ievietotajiem dalībnieku uzstāšanās video. Pirmajās balsošanas dienās vadībā izvirzījās RTU doktorante Elīna Auziņa, bet situācija ātri mainījās, jo ar līdzvērtīgu like skaitu Elīnai pievienojās vairāki citi dalībnieki, piem., RTU doktorante Sintija Petroviča un RSU doktorante Kristīne Vaivode. Sacensību gars pieauga balsošanas pēdējās divās dienās, kad virtuālajā cīņā nopietni iesaistījās RTU doktorantes Līgas Grases un RTU doktoranta Aleksandra Švaikova atbalstītāji un balsu skaits mainījās ik pa stundai. Rezultāti tika nolasīti 1. maijā plkst. 12:00 un tie parādīja, ka par YouTube interneta balsošanas uzvarētāju ir kļuvusi Līga Grase ar 167 like (711 video skatījumi), bet otrais palika Aleksandrs Švaikovs ar 158 like (619 skatījumi).

RTU doktorante Līga Grase pievienojas jau klātienes atlases kārtās noskaidrotajiem finālistiem. Tie ir RTU doktorants Kārlis Kalniņš, RTU maģistrants Rihards Rušenieks, LU doktorants Krišjānis Nesenbergs, LU maģistrants Jānis Dzirkalis, RSU doktorante Luīze Bidiņa un LLU doktorants Nikolajs Oborins. Visi finālisti pirms pēdējā sacensību posma spodrinās savas uzstāšanās prasmes kopā ar Oskaru Priedi no «RunasKursi.lv», bet 19. maijā tiksies pēdējā cīņā par galvenajām balvām uz lielās skatuves Spīķeru koncertzālē.

Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: «Swedbank» AS, IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», sporta klubu tīkls «MyFitness» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «RunasKursi.lv».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt