Aicinām balsot par ResearchSlam 2016 interneta favorītu!

Šodien (21. aprīlī) sākas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauno pētnieku konkursa «ResearchSlam 2016» interneta balsošana, kurā papildu sešiem klātienes atlases kārtu uzvarētājiem noskaidrosim septīto finālistu.

Saskaņā ar konkursa nolikumu interneta vides atlases kārtā skatītājiem 10 dienas – no 21. aprīļa plkst. 12:00 līdz 1. maijam plkst. 12:00 – ir iespēja balsot par savu favorītu, spiežot Like vai Man patīk konkursa YouTube kanālā ievietotajiem dalībnieku uzstāšanās video. Finālam tiks virzīts dalībnieks ar visaugstāko like skaitu attiecīgajā balsošanas periodā.

Seši «ResearchSlam 2016» finālisti spraigās cīņās, stāstot par saviem pētījumiem un cenšoties iekarot žūrijas un skatītāju simpātijas, tika noskaidroti jau notikušajās klātienes atlases kārtās. Tie ir RTU doktorants Kārlis Kalniņš, RTU maģistrants Rihards Rušenieks, Latvijas Universitātes (LU) doktorants Krišjānis Nesenbergs, LU maģistrants Jānis Dzirkalis, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante Luīze Bidiņa un Latvijas Lauksaimniecības universitātes doktorants Nikolajs Oborins. Viņi un vēl septītais interneta balsojumā izvēlētais jaunais zinātnieks 19. maijā Spīķeru koncertzālē konkursa finālā sacentīsies par galvenajām balvām.

Šogad «ResearchSlam» īstenošanā RTU sadarbojas ar «Swedbank» AS, kas konkursa finālistiem nodrošinās iespēju uzstāties sarunu festivālā «Lampa». Šajā pasākumā jaunajiem zinātniekiem būs unikāla iespēja ne tikai prezentēt savu pētījumu plašākai auditorijai, bet arī veidot diskusiju ar sabiedrību par zinātniskajiem atklājumiem Latvijā.

Sagatavojot konkursa finālistus veiksmīgākai dalībai festivālā, «Swedbank» nodrošinās arī īpašu balvu – meistarklasi uzstāšanās prasmju spodrināšanai. Tā veidota, lai papildinātu konkursa laikā «RunasKursi.lv» nodrošināto mācību ciklu un pilnveidotu dalībnieku prasmes zinātnes komunikācijā.

Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: «Swedbank» AS, IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», sporta klubu tīkls «MyFitness» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «RunasKursi.lv».

Palīdzi mums izvēlēties septīto finālistu – ej un nobalso par savu favorītu YouTube!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt