ResearchSlam 2016 finālā iekļūst vēl divi doktoranti!

Konkursa «ResearchSlam 2016» finālā iekļūst LLU doktorants Nikolajs Oborins un LU doktorants Krišjānis Nesenbergs. Sveicam abus finālistus un vēlam veiksmi fināla sacensībās!

Jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» trešā atlases kārta notika 14. aprīlī, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (APF). Šoreiz atlases kārtā piedalījās tikai 6 dalībnieki (divi maģistranti un četri doktoranti), jo dažādu neparedzētu apstākļu dēļ uz pēdējo atlasi nevarēja ierasties divi jaunie pētnieki. Arī ar vienu no žūrijas locekļiem bija notikusi neliela ķibele, bet to izdevās veiksmīgi atrisināt, piesaistot citu neatkarīgo ekspertu. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēja: «ResearchSlam 2015» fināliste Līga Saulīte, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes locekle Zane Bulderberga, uzņēmējs un biedrības «BASE» valdes loceklis Juris Stinka un divi RTU Doktorantu studiju nodaļas pārstāvji – Lauris Bisenieks un Santa Rendore. Savu viedokli ļoti aktīvi izteica arī skatītāji, uzdodot dažādus jautājumus un balsojot par savu favorītu.

Neskatoties uz nelielo dalībnieku skaitu, pasākums izvērtās visnotaļ interesants un pozitīvām emocijām bagāts. Dalībnieki stāstīja gan par spēlēm ar imunitāti, gan par pašpietiekamiem robotiem, gan arī par iespējām optimizēt sarežģītu inženiertehnisku uzdevumu risināšanas procesus. Katru uzstāšanos papildināja diskusija ar jautājumiem no žūrijas un skatītāju puses, un ir jāsaka, ka šoreiz tieši skatītāji bija īpaši ieinteresēti dalībnieku stāstījumos.

Priecēja arī tas, ka, nosakot finālistus, žūrijas un skatītāju viedoklis pilnībā sakrita. Augstāko novērtējumu saņēma LLU doktorants Nikolajs Oborins ar stāstījumu par suņu kaulu izpēti, bet otrais palika LU doktorants Krišjānis Nesenbergs ar uzstāšanos par universāla viedā auduma izveidi. Abi dalībnieki turpinās sacensības finālā, kur uzstāsies atkārtoti.

Bildes no pasākuma ir pieejamas šeit: https://flic.kr/s/aHskuV8AGM

Trešā atlases kārta bija noslēdzošais klātienes atlases posms. Un šobrīd ir zināmi seši šī gada konkursa «ResearchSlam» finālisti: Rihards Rušenieks (RTU), Jānis Dzirkalis (LU), Luīze Bidiņa (RSU), Kārlis Kalniņš (RTU), Nikolajs Oborins (LLU) un Krišjānis Nesenbergs (LU). Vēl vienam dalībniekam būs iespēja iekļūt finālā atlases kārtā interneta vidē, kas sāksies 21. aprīlī ResearchSlam Youtube kanālā. Savukārt visi septiņi šī gada finālisti cīnīsies par interesantām nominācijām un galvenajām balvām konkursa fināla pasākumā, kas notiks 19. maijā Spīķeru koncertzālē.

Research_Slam_14Apr2016_0132_small Research_Slam_14Apr2016_0134small

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt