Iedvesmojies un piesakies!

RTU Doktorantūras skola rīko konkursu ResearchSlam jau piekto gadu pēc kārtas. Un katru gadu tas ir bijis interesants ceļojums zinātnes pasaulē gan konkursa dalībniekiem, gan arī konkursa pasākumu apmeklētājiem. Lai rastu iedvesmu piedalīties šī gada konkursā, iesakām apskatīt iepriekšējo gadu konkursa dalībnieku uzstāšanās video mūsu Youtube kanālā: https://www.youtube.com/user/ResearchSlam.

2015. gadā ResearchSlam konkursa finālā sacentās četri maģistranti un divi doktoranti. Tika stāstīts gan par cilvēku atmiņu un domāšanas īpatnībām, gan arī par tādām tendencēm tehnoloģijās kā ‘viedais’ audums un papildinātā realitāte. Konkursā uzvarēja RTU doktorants Atis Hermanis ar stāstījumu par stājas koriģējošo korseti ar 3D monitoringa funkciju. Otro vietu ieguva Līga Saulīte (LU) ar savu uzstāšanos par ādas šūnu izmantošanas iespējām terapiju izstrādē. Bet trešās vietas ieguvēja Veronika Leja (LU) mums atklāja, kā iepriekšējā brīdināšana var ietekmēt liecinieku atmiņas.

Tā kā šogad konkursa dalībniekiem prezentācijas ir jāveido, izmantojot PechaKucha™ formātu, tad iedvesmu var meklēt arī starp PechaKucha Night prezentācijām. Tās ir notikušas vairāk kā 800 pilsētās visā pasaulē, līdz ar to ir pieejams ļoti plašs prezentāciju klāsts par visdažādākajām tēmām: http://www.pechakucha.org/watch. Lai parādītu, ka šādu prezentāciju ir iespējams sagatavot arī par pētījumu, tad piedāvājam ieskatam stāstījumu par diennakts ritmu un to ietekmi uz dzīvajiem organismiem: http://www.pechakucha.org/presentations/circadian-rhythms.

Pieteikšanās konkursam notiek līdz 6. martam. Nepalaid garām šo unikālo iespēju pastāstīt citiem, cik interesants ir arī Tavs pētījums!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt