RTU aicina topošos zinātniekus piedalīties konkursā

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina Latvijas augstskolu maģistrantus un doktorantus piedalīties konkursā «ResearchSlam 2016», lai noskaidrotu, kuri jaunie zinātnieki vislabāk spēj iepazīstināt sabiedrību ar saviem pētījumiem un zinātnisko darbu viegli uztveramā, interesantā un saistošā veidā.

Pieteikšanās konkursam «ResearchSlam 2016» notiek no 8. februāra līdz 6. martam. Konkursa mērķis ir nodrošināt platformu, kuru Latvijas jaunie zinātnieki var izmantot, lai pastāstītu par sarežģīto vienkārši un interesanti. «Mūsdienās zinātnes komunikācija ir kļuvusi par neatņemamu zinātnieku un zinātnisko institūciju darba sastāvdaļu visā pasaulē, lai veicinātu sabiedrības izpratni par nozīmīgiem zinātniskajiem atklājumiem un zinātnieka darbu kopumā. RTU sniedz savu ieguldījumu šī procesa veicināšanā, organizējot konkursu «ResearchSlam» jau piekto gadu pēc kārtas,» stāsta  RTU Doktorantūras skolas vadītāja Lita Akmentiņa.

Konkursā dalībniekiem tiek dota iespēja uzstāties ar stāstījumu par savu pētījumu. Lai padarītu konkursu vēl interesantāku, uzstāšanās ir jāveido, izmantojot PechaKucha™ formātu (20 slaidi x 20 sekundes). Tas ir pasaulē plaši izmantots prezentāciju formāts, kas ir izveidots ar mērķi, lai izvairītos no nevajadzīgi gariem skaidrojumiem un liktu autoram koncentrēties uz būtiskāko. Kopumā dalībniekiem ir jārēķinās, ka prezentācijas laiks būs ierobežots (400 sekundes) un slaidi tiks pārslēgti automātiski.

Konkursam var pieteikties jebkuras Latvijas augstskolas un jebkuras nozares maģistrantūras un doktorantūras studenti, aizpildot un iesniedzot elektronisko pieteikuma anketu. Lai paaugstinātu savas izredzes tikt izvēlētam dalībai konkursā, potenciālie dalībnieki var iesniegt vienu minūti garu video. Tā ir iespēja pārliecināt konkursa priekšatlases komisiju par savām runas prasmēm un motivāciju piedalīties konkursā.

No konkursam iesniegtajiem pieteikumiem atlasīs 24 labākos un interesantākos, kuru autoriem tiks nodrošināta iespēja uzstāties atlases kārtās un cīnīties par vietu finālā. Tikai finālisti varēs sacensties par galvenajām balvām – vienreizējām stipendijām, bet visiem dalībniekiem tiks nodrošinātas veicināšanas balvas. Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», sporta klubu tīkls «MyFitness» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt