Aicinām uz jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2018» finālu

Trešdien, 14. martā, Rīgas mākslas telpā, Kungu ielā 3 plkst. 19.00 notiks jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2018» fināls, kurā par uzvaru un galvenajām balvām cīnīsies septiņi konkursa finālisti. Aicinām visus interesentus apmeklēt pasākumu un atbalstīt savus favorītus klātienē.

«ResearchSlam 2018» finālisti šogad stāstīs par dažādām sabiedrībai nozīmīgām tēmām. RTU doktorants Ēvalds Urtāns mēģinās rast atbildi uz jautājumu, vai ir iespējams robotiem iemācīt sakopt māju, bet LLU doktorante Guna Ringa-Karahona – vai Q drudzis rada apdraudējumu arī cilvēkiem un prasa nekavējošu rīcību. Savukārt LU doktorants Ingus Pērkons iepazīstīnās ar savu pētījumu par medikamentu ceļojumu ārpus mūsu organisma, bet RTU doktorante Māra Pudāne – par emociju izplatības scenārijiem dažādās cilvēku struktūrās. LU doktorantūras absolvente Inga Retiķe centīsies lauzt mītus par avotu ūdens kvalitāti, bet RSU doktorante Vita Melne – par prostatas vēzi. Visbeidzot, RTU doktorants Pauls Irbins stāstīts par Latvijas pirmajiem 100 km kosmosā un ar to saistītajiem izaicinājumiem.

Konkursa izšķirošajā cīņā fināla dalībniekiem, uzstājoties Rīgas mākslas telpā, būs jāstāsta par saviem pētījumiem interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha™ (20 slaidi x 20 sekundes) prezentāciju formātu. Lai labāk sagatavotos šim izaicinājumam, visiem finālistiem tika nodrošināta iespēja spodrināt savas uzstāšanās prasmes individuālos treniņos kopā ar «RunasKursi.lv».

Kā jau iepriekš minēts, tad dalībnieki finālā sacentīsies par galvenajām balvām – vienreizējām stipendijām. Uzvarētājus palīdzēs noteikt gan žūrija, gan arī skatītāji, balsojot klātienē par savu favorītu. Lai pasākumu padarītu vēl aizraujošāku, finālistiem tiks piešķirtas arī nominācijas. Tiks noskaidrots, kurš spēj par savu pētījumu izstāstīt visradošāk un atraktīvāk, kuram piemīt labākās uzstāšanās prasmes un kurš ir ieguvis vislielākās skatītāju simpātijas. Kopā tiks piešķirtas 5 dažādas nominācijas, kas sagatavotas sadarbībā ar RTU Dizaina fabriku.

Pasākumā tiks padomāts arī par apmeklētājiem, kas šo var izmantot kā iespēju apskatīt Rīgas mākslas telpas izstādi «CILME/audums kā koncepcija un materiāls Latvijas identitātē» un arī nobaudīt kādu atspirdzinošu dzērienu par godu konkursa finālam un Alberta Einšteina (konkursa iedvesmotāja) dzimšanas dienai.

Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: «Swedbank» AS, IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», VSIA «Dailes teātris», SIA «Ķīpsalas peldbaseins» un dzēriena «BIRZĪ» ražotāji.