Noskaidrots pēdējais ResearchSlam 2018 finālists

Šodien (21. feberuārī) noslēdzās jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2018» interneta balsošana un tajā uzvarēja Rīgas Stradiņa universitātes doktorante Vita Melne.

Interneta atlases kārta notika no 13. februāra līdz 21. februārim. Šajā laikā ikvienam interesentam bija iespēja balsot par savu favorītu, spiežot like konkursa YouTube kanālā ievietotajiem dalībnieku uzstāšanās video. Ātri vien vadībā izvirzījās LSPA maģistrants Dāvis Dzenis, kurš vadošā pozīcijā noturējās gandrīz līdz beigām. Strauji auga sacensību gars arī citu konkursa dalībnieku vidū un vietu izvietiejums bija mainīgs. Dāvim pietuvojās gan RSU doktorante Vita Melne, gan LLU Maģistrante Madara Nikolajenko, šādu trijnieku noturot līdz pat konkursa beigām. Rezultāti tika nolasīti 21. februāra plkst 14:00 un tie parādīja, ka par YouTube interneta balsošanas uzvarētāju ir kļuvusi Vita Melne ar 288 like (1650 video skatījumi), otrais palika Dāvis Dzenis ar 240 like (1444 skatījumi), bet trešā ierindojās Madara Nikolajenko ar 220 like (1030 skatījumi).

RSU doktorante Vita Melne ar uzstāšanos «Prostatas vēzis. Bīstams? Meklēt, atrast un/vai rīkoties» pievienojas jau klātienes atlases kārtās noskaidrotajiem finālistiem. Tie ir RTU doktorants Pauls Irbins, LLU doktorante Guna Ringa-Karahona, LU doktorants Ingus Pērkons, RTU doktorante Māra Pudāne, RTU doktorants Ēvalds Urtāns un LU doktorantūras absolvente Inga Retiķe. Visi finālisti pirms pēdējā sacensību posma spodrinās savas uzstāšanās prasmes kopā ar Oskaru Priedi no «RunasKursi.lv», bet 14. martā tiksies pēdējā kārtā Rīgas Mākslas Telpa, lai cīnītos par galvenajām balvām.

Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: AS «Swedbank», IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», «Ķīpsalas peldbaseins», «Dailes teātris», dzirkstošā bērzu sula «Birzi», literāri muzikālais klubs «Četri Balti Krekli» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «RunasKursi.lv».