Swedbank nodrošinās speciālbalvu konkursa ResearchSlam finālistiem

Šogad Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbojas ar AS «Swedbank» jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam» īstenošanā. «Swedbank» konkursa finālistiem nodrošinās iespēju pilnveidot savas uzstāšanās prasmes īpašā meistarklasē arī pēc konkursa beigām un  uzstāties sarunu festivālā «Lampa».

RTU organizē konkursu «ResearchSlam» jau piekto gadu pēc kārtas ar mērķi nodrošināt platformu, kuru maģistranti un doktoranti var izmantot, lai iepazīstinātu sabiedrību ar pētījumiem un zinātnisko darbu, ko veic Latvijas jaunie zinātnieki. Katru gadu tas ir bijis interesants ceļojums zinātnes pasaulē gan konkursa dalībniekiem, gan arī konkursa pasākumu apmeklētājiem, kas šogad turpināsies arī sarunu festivālā «Lampa».

Festivāls «Lampa» notiks no 1. līdz 2. jūlijam Cēsīs. Vienu no festivāla sarunām veidos konkursa «ResearchSlam» finālistu uzstāšanās. Tā ir unikāla iespēja jaunajiem zinātniekiem ne tikai prezentēt savu pētījumu plašākai auditorijai, bet arī veidot diskusiju ar sabiedrību par zinātniskajiem atklājumiem Latvijā. Lai labāk sagatavotu finālistus dalībai festivālā, «Swedbank» nodrošinās arī īpašu  balvu – meistarklasi uzstāšanās prasmju spodrināšanai. Šī meistarklase tiks veidota, lai papildinātu konkursa laikā nodrošināto apmācību ciklu un pilnveidotu dalībnieku prasmes zinātnes komunikācijā.

Visi Latvijas augstskolu maģistranti un doktoranti, kas vēlas piedalīties šī gada konkursā «ResearchSlam» un iegūt iespēju uzstāties festivālā «Lampa», var pieteikties konkursam vēl līdz 6. martam. To var izdarīt, aizpildot pieteikuma anketu konkursa mājas lapā: http://www.researchslam.com/. Dalība konkursā tiks nodrošināta 24 labāko un interesantāko pieteikumu autoriem. Konkursa galvenās balvas ir vienreizējās stipendijas, bet visiem dalībniekiem tiks nodrošinātas veicināšanas balvas, kuras ir sagādājuši gan organizatori, gan arī sponsori. Konkursu atbalsta AS «Swedbank», IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», sporta klubu tīkls «MyFitness» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «RunasKursi.lv».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt