Noskaidroti pirmie «ResearchSlam 2018» finālisti

24. janvārī notika pirmā konkursa «ResearchSlam 2018» atlases kārta. Tajā uzstājās seši doktoranti un divi maģistranti no piecām dažādām Latvijas augstskolām. Kā labākais pēc žūrijas un skatītāju vērtējuma tika atzīts Pauls Irbins (RTU doktorants), bet otro vietu ieguva Guna Ringa-Karahona (LLU doktorante). Abi dalībnieki turpinās sacensības finālā!

Konkursā «ResearchSlam 2018» piedalās 24 dalībnieki no 7 dažādām Latvijas augstskolām. Lai iegūtu iespēju sacensties par galvenajām balvām, katram dalībniekam ir jāpiedalās vienā no trim atlases kārtām un jāpastāsta par savu pētījumu interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha (20 slaidi x 20 sekundes) prezentāciju formātu.

24. janvārī literāri muzikālajā klubā «Četri Balti Krekli» notika pirmā konkursa atlases kārta, kurā savā starpā sacentās 8 dalībnieki. Uzstāšanās vērtēja kompetenta žūrija: Jānis Dzirkalis («ResearchSlam 2016» finālists), Krista Alksne (nodibinājuma «RTU Attīstības fonds» projektu vadītāja), Artūrs Bernovskis (SIA «Mailigen» valdes priekšsēdētājs), Lauris Bisenieks (RTU Doktorantu studiju nodaļas vadītājs) un Henriks Bērmanis (RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolnieks). Arī skatītājiem bija iespēja izteikt viedokli, balsojot par savu favorītu.

Gan žūrijai, gan arī skatītājiem uzdevums nebija viegls, jo dalībnieki pārstāvēja dažādas zinātnes nozares un savos stāstos runāja gan par pašbraucošajiem auto, gan tautasdziesmām un laimes psiholoģiju. Tomēr, apkopojot rezultātus, pārliecinošu uzvaru guva Pauls Irbins (RTU) ar uzstāšanos par Latvijas pirmajiem 100 km kosmosā. Otrā palika Guna Ringa-Karahona (LLU) ar stāstījumu par Q drudzi (infekcijas slimību) un tā izplatību slaucamo govju ganāmpulkos. Abi dalībnieki turpinās sacensības finālā, bet pārējie varēs sacensties vēlreiz atlases kārtā interneta vidē.

Otrā atlases kārta notiks 31. janvārī plkst. 19:00 muzikāli literārajā klubā «Četri Balti Krekli», Vecpilsētas ielā 12. Visi ir laipni aicināti nākt un uzzināt daudz jauna, kā arī atbalstīt savus favorītus!