Pieteikšanās jauno zinātnieku konkursam «ResearchSlam» pagarināta līdz 30. novembrim!

RTU Doktorantūras skola izsludina jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam» pieteikumu pieņemšanas termiņa pagarinājumu līdz 30. novembrim. Konkurss ir lieliska iespēja attīstīt uzstāšanās prasmes, pastāstot par savu pētījumu un zinātnisko darbu viegli uztveramā, interesantā un saistošā veidā, kā arī iepazīstināt plašāku sabiedrību ar saviem sasniegumiem zinātnē.

Konkursā dalībniekiem tiek dota iespēja uzstāties ar stāstījumu par savu pētījumu. Lai padarītu konkursu vēl interesantāku, uzstāšanās ir jāveido, izmantojot «PechaKucha»™ formātu (20 slaidi x 20 sekundes). Tas ir pasaulē plaši izmantots prezentāciju formāts, kas izveidots, lai izvairītos no nevajadzīgi gariem skaidrojumiem un liktu autoram koncentrēties uz būtiskāko. Dalībniekiem ir jārēķinās, ka prezentācijas laiks būs ierobežots (400 sekundes) un slaidi tiks pārslēgti automātiski. Lai labāk sagatavotos šim izaicinājumam, tad Doktorantūras skola nodrošinās apmācības semināru visiem dalībniekiem, bet finālistiem tiks nodrošinātas apmācības kopā ar Oskaru Priedi no RunasKursi.lv.

Konkursam var pieteikties jebkuras nozares maģistrantūras un doktorantūras studenti un nesenie absolventi, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu un iesniedzot vienu minūti garu video. Šajā video potenciālajiem konkursa dalībniekiem ir jāmēģina pārliecināt konkursa priekšatlases komisija par savām runas prasmēm un motivāciju piedalīties konkursā. Video var tikt uzfilmēts kaut vai ar viedtālruni un tam nav jābūt īpaši apstrādātam. Dalībnieku pieteikuma video netiks nekur publiskoti, bet gan izmantoti tikai pieteikumu izvērtēšanas procesā.

No konkursam iesniegtajiem pieteikumiem atlasīs 24 labākos un interesantākos, kuru autoriem tiks nodrošināta iespēja uzstāties atlases kārtās un cīnīties par vietu finālā. Finālisti sacenstīsies par galvenajām balvām – vienreizējām stipendijām. Konkursa uzvarētājs iegūs 700 EUR lielu stipendiju, bet otrās un trešās vietas ieguvēji – attiecīgi 500 EUR un 300 EUR lielas stipendijas. Visiem dalībniekiem tiks nodrošinātas arī veicināšanas balvas. Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: AS «Swedbank», AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», SIA «Ķīpsalas peldbaseins» un Dailes teātris.

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola sadarbībā ar nodibinājumu «Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds».