Noskaidroti vēl divi ResearchSlam 2016 finālisti!

Konkursa «ResearchSlam 2016» otrā atlases kārta ir veiksmīgi noritējusi un finālā iekļūst RTU doktorants Kārlis Kalniņš un RSU doktorante Luīze Bidiņa. Sveicam abus finālistus un vēlam veiksmi fināla sacensībās!

Jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» otrā atlases kārta notika 7. aprīlī, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (APF). Tajā sacentās seši doktoranti un divi maģistranti no četrām dažādām Latvijas augstskolām. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēja kompetenta žūrija: «ResearchSlam 2015» uzvarētājs Atis Hermanis, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes loceklis Aldis Bulis, uzņēmējs un kādreizējais basketbolists Raimonds Miglenieks, RTU Zinātniskās darbības projektu nodaļas vadītāja Sandra Vasiļevska un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Roberts Pavlovskis. Savu viedokli aktīvi izteica arī skatītāji, balsojot par savu favorītu.

Arī šoreiz žūrijai un skatītājiem uzdevums nebija viegls, jo dalībnieki bija cītīgi gatavojušies un pārstāvēja dažādas zinātņu nozares. Izskanēja stāsti gan par kuņģa slimību riska analīzi un vēža ārstēšanu ar vīrusa palīdzību, gan par veiksmīgas karjeras izpratni, gan arī par mākslīgo intelektu un emocijām virtuālajos skolotājos. Par to, ka visas dalībnieku tēmas bija visnotaļ aktuālas, liecināja arī spraigās diskusijas ar žūrijas locekļiem, kas gandrīz visos gadījumos pārsniedza jautājumiem atvēlēto laiku.

Rezultātu apkopošana arī bija izaicinošs process, jo žūrijas un skatītāju vērtējums ne visos gadījumos sakrita. Par uzvarētājiem kļuva RTU doktorants Kārlis Kalniņš, kas pēc žūrijas vērtējuma ierindojās pirmajā vietā, bet pēc skatītāju – trešajā, un RSU doktorante Luīze Bidiņa, kas pēc žūrijas vērtējuma ierindojās otrajā vietā, bet pēc skatītāju – pirmajā. K. Kalniņš stāstīja par savu darbu ar dabas šķiedras kompozītiem, kas izgatavoti no otrreizējiem materiāliem, bet L. Bidiņa – par ģenētiskajām kļūdām un iedzimtām sirds muskuļu slimībām latviešiem. Abi dalībnieki turpinās sacensties par galvenajām balvām konkursa finālā.

Bildes no pasākuma ir pieejamas šeit: https://flic.kr/s/aHskuvepnA

Trešā atlases kārta notiks 14. aprīlī plkst. 19:00 RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē. Visi ir laipni aicināti nākt un uzzināt daudz jauna, kā arī atbalstīt savus favorītus!

Research_Slam_07Apr2016_0119_small Research_Slam_07Apr2016_0122_small

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt