Pirmie ResearchSlam 2016 finālisti ir noskaidroti!

Vakar (31. martā) notika pirmā konkursa «ResearchSlam 2016» atlases kārta. Tajā uzstājās septiņi maģistranti un doktoranti no trīs dažādām Latvijas augstskolām. Kā labākais pēc žūrijas un skatītāju vērtējuma tika atzīts Rihards Rušenieks (RTU maģistrants), bet otrais labākais – Jānis Dzirkalis (LU maģistrants). Abi dalībnieki turpinās sacensības finālā!

Konkursā «ResearchSlam 2016» piedalās 24 dalībnieki no 5 dažādām Latvijas augstskolām. Lai iegūtu iespēju sacensties par galvenajām balvām, katram dalībniekam ir jāpiedalās vienā no trim atlases kārtām un jāpastāsta par savu pētījumu interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha (20 slaidi x 20 sekundes) prezentāciju formātu.

31. martā RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē notika pirmā konkursa atlases kārta, kurā savā starpā sacentās 7 dalībnieki (diemžēl viena no dalībniecēm atlases dienā bija saslimusi un nevarēja uzstāties). Uzstāšanās vērtēja kompetenta žūrija: Nauris Zdanovskis («ResearchSlam 2015» finālists), Rihards Vijums (Latvijas Studentu apvienības pārstāvis), Artūrs Bernovskis (SIA «Mailigen» valdes priekšsēdētājs), Lauris Bisenieks (RTU Doktorantu studiju nodaļas vadītājs) un Estere Šverna (RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolniece). Arī skatītājiem bija iespēja izteikt viedokli, balsojot par savu favorītu.

Gan žūrijai, gan arī skatītājiem uzdevums nebija viegls, jo dalībnieki pārstāvēja dažādas zinātnes nozares un savos stāstos runāja gan par nervu šūnām un kaulu implantu elektrisko potenciālu, gan arī par pirmā iespaida precizitāti personāla atlasē un jaunajām koncepcijām darba tirgū. Tomēr, apkopojot rezultātus, pārliecinošu uzvaru guva Rihards Rušenieks (RTU) ar uzstāšanos par dzeramā ūdens kvalitātes monitoringu. Otrais palika Jānis Dzirkalis (LU) ar stāstījumu par nervu šūnu audzēšanu vienā virzienā. Abi dalībnieki turpinās sacensības finālā, bet pārējie varēs sacensties par vēl vienu vietu finālā atlases kārtā interneta vidē.

Bildes no pasākuma ir pieejamas šeit: https://flic.kr/s/aHsku6kbG7

Otrā atlases kārta notiks 7. aprīlī plkst. 19:00 RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē. Visi ir laipni aicināti nākt un uzzināt daudz jauna, kā arī atbalstīt savus favorītus!

Research_Slam-31Mar2016_0154 Research_Slam-31Mar2016_0151

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atbildēt